Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

(Download) "Spoli, seksualnost in nasilje skozi nove medije" by Valerija Vendramin & Renata Šribar # Book PDF Kindle ePub Free

Spoli, seksualnost in nasilje skozi nove medije

📘 Read Now     📥 Download


eBook details

  • Title: Spoli, seksualnost in nasilje skozi nove medije
  • Author : Valerija Vendramin & Renata Šribar
  • Release Date : January 16, 2012
  • Genre: Language Arts & Disciplines,Books,Professional & Technical,Education,
  • Pages : * pages
  • Size : 1788 KB

Description

Spoli, seksualnost in nasilje skozi nove medije – tema je kompleksna in podvržena zdravorazumskemu pojmovanju, ki onemogoča kritičen razmislek in utrjuje tradicionalistična pojmovanja tako v navezavi na vsebine, ki zadevajo konstrukcije spolov in spolnosti, kot družbo, kulturo in naravo. »Univerzalne« in splošno znane resnice je še posebej težko razgraditi na področjih, kjer je odsotnost ustreznih razmislekov še posebej pomembna (in pomenljiva!). Kot tako področje sva izpostavili vzgojo in izobraževanje, razmisleke pa gradiva s pomočjo epistemoloških, metodoloških in etičnih intervencij ter odpirava in teoretsko povezujeva različna aktualna polja in problematike, ki bodo prav zaradi svoje aktualnosti – v sodobnosti – morda lahko ustrezno in natančno mišljena šele za nazaj. To pa ne pomeni, da jih ne moremo oz. da jih nismo zavezane misliti skozi obstoječe teoretske aparate, tokove, koncepte in kategorije. Sami sva zavezani predvsem feministični teoriji, skupaj, seveda, z njeno dediščino različnih glasov.

Ne glede na pluralnost feminističnih refleksij pa je vendarle možno opredeliti skupna mesta, navsezadnje gre praviloma prav za konceptualizacijo (ali pač dekonceptualizacijo) spolov, ki jo sami izpostavljava že v naslovu. Poleg tega skupnega tematskega izhodišča je druga raven povezovanja epistemološkega značaja; če tole zapiševa nekoliko manj ortodoksno, gre za kritičen odnos do strukturnih razmerij, ki dominantno opredeljujejo, določajo spol. Seksualnost in nasilje, kot diskurz in obenem – ali kar vključujoč – vsakdanja praksa, pa sta za vzdrževanje neenakih družbenih razmerij kar največjega pomena. Približno takšna je bila najina refleksija tudi, ko sva se odločili skupaj s poljem vzgoje in izobraževanja obravnavati še (nove) medije kot globalne akterje v soustvarjanju tega, čemur pravimo stvarnost.


Books Free Download "Spoli, seksualnost in nasilje skozi nove medije" PDF ePub Kindle